Cum functioneaza

Sortari si filtrari dosare

 

Modalitate de functionare eSync.ro

Definitii

OCPI – Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara

BCPI – Birou de Cadastru si Publicitate Imobiliara

Cerere – solicitare inregistrata la OCPI sau BCPI, in urma careia solicitantul primeste un numar de inregistrare. Aceasta poate fi la ghiseu sau prin intermediul aplicatiei eTerra.

Stare – Situatia in care se afla o cerere / solicitare.

Modalitate de functionare

Platforma esync.ro functioneaza ca un serviciu agregator si de interogare a cererilor inregistrare la oficiile de cadastru si publicitate imobiliara din Romania. Acesta utilizeaza informatii publice disponibile pe site-ul www.ancpi.ro

Orice persoana interesata isi poate crea cont de utilizator pe site-ul esync.ro. Conturile disponibile prin aceasta platforma sunt de 2 feluri – cont Free si cont Silver. Ulterior crearii si confirmarii contului utilizatorul are posibilitatea sa adauge numerele de inregistrare ale cererilor inregistrate la OCPI. Platforma  esync.ro ruleaza la un interval de timp prestabilit un script prin care verifica starea tuturor cererilor din contul fiecarui utilizator. Aceasta verifica starea anterioara a cererii, iar in caz ca exista modificari de orice natura (stare sau text detaliat) actualizeaza informatiile inregistrarii si notifica utilizatorul printr-un email si notificari tip push (pentru aplicatiile de mobil).

Cum imi fac cont?

In sectiunea cat costa se face click pe butonul „Creeaza cont” aferent tipului de cont dorit si se urmeaza pasii afisati pe ecran. Dupa confirmarea contului prin intermediul linkului din emailul primit si platii (in cazul contului Premium) se poate trece la adaugarea de dosare.

Cum adaug un dosar / cerere?

Dupa login faci click pe botonul unde apare adresa ta de email si alegi Dosar nou.  Aceasta operatiune se face si din pagina de Dosare active.

Cum urmaresc un dosar / cerere?

De aici se ocupa platforma eSync.ro. Tu nu trebuie sa mai faci nimic. Aceasta va face interogari periodice la ancpi.ro, iar daca exista o modificare va actualiza Starea lucrarii si tie iti va trimite un email de informare cu modificarile. Atat de simplu.

Cum inchid un dosar / cerere?

In cazul in care cererea ta s-a solutionat, o poti inchide din pagina de detaliu al ei, apasand butonul Inchide dosar. Aceasta nu se sterge, ci o vei regasi in zona de Dosare finalizare.

Cum modific un dosar?

In cazul in care la adaugarea cererii au fost introduse date gresite (numar dosar, localitate) sau vrei sa modifici descrierea dosarului, aceasta se poate face din pagine de detaliu apasand butonul Modifica.